Välkommen till de avancerade keramernas värld

Marknader och tillämpningar för CeramTecs produkter? De finns nästan överallt.

Avancerade keramer. Ofta osedda men alltid oumbärliga. Låg profil tack vare perfekt funktion. Oumbärliga för hög prestanda, säkerhet och tillförlitlighet. Vi kommer i kontakt med tekniska keramer från CeramTec varje dag, utan att vi ens lägger märke till dem.

När vi tvättar händerna, gör en espresso, pratar i mobiltelefon, kör bil, går till doktorn eller till och med i våra kroppar. Överallt där andra material inte kan att uppfylla de särskilda krav som ställs inom specifika applikationsområden, eller där det krävs funktionalitet och säkerhet på hög nivå. Redan nu finns det många marknader och tillämpningar där man förlitar sig på de unika egenskaperna hos tekniska keramer. Potentialen för keramiska material är långt ifrån uttömd. CeramTecs avancerade keramer erbjuder avgjörande fördelar och förmåner för att motsvara framtidens utmaningar.

Bilindustri

Automotive

CeramTecs avancerade keramer spelar en avgörande roll för att öka säkerhet, kostnadseffektivitet och bekvämlighet inom fordons- och biltekniken.

Läs mer

Elektroniska tillämpningar

Electronic Applications

Keramiska substrat, kretsbärare, kärnmaterial och många andra komponenter används överallt inom elektronikindustrin.

Läs mer

Energi och miljö

Energy and Environment

Keramiska material möjligör säker processtyrning med lågt slitage, minskar utsläpp och säkerställer effektiv användning av resurser inom många områden för energiförsörjning och miljöteknik.

Läs mer

Maskinteknik

Equipment and Mechanical Engineering

CeramTecs avancerade keramer möjliggör säker processtyrning, minskade utsläpp och ansvarsfull vård av resurser inom många områden för kemisk industri och processteknik.

Läs mer

Medicinsk teknik

Medical Technology

CeramTecs biokeramer BIOLOX® används med framgång inom ortopedin. Avancerade keramer finns och fungerar i alla typer av medicinsk utrustning, t.ex. som litotriptrar och ultraljudsrengöring eller i dentalprodukter inom området dentalkeramer.

Läs mer

Var finns...

…avancerade keramer? Ta en titt i CeramTecs broschyr "Where Can Advanced Ceramics Be Found?" och upptäck alla ställen där du kan hitta den stora variationen av keramiska material som experter inom keramer erbjuder. Broschyren finns för nedladdning på engelska och tyska.

Läs mer